خوردن پیتزا در دوران سرماخوردگی به طور کلی مضرر نیست، اما باید توجه داشته باشید که برخی از ترکیبات موجود در پیتزا ممکن است برخی از علائم سرماخوردگی را تشدید کنند. به عنوان مثال:
- چربی : پنیر موجود در پیتزا دارای چربی است که ممکن است التهاب را تحریک کند و سبب بدتر شدن علائم سرماخوردگی شود.
- هیستامین: گوجهفرنگی که در پیتزا استفاده میشود، حاوی هیستامین است که میتواند علائم سرماخوردگی را تشدید کند. این ممکن است به خصوص برای افراد حساس به هیستامین مهم باشد.
- ممکن است برای برخی افراد پرهیز از مصرف پیتزا به عنوان یک غذای سرماخوردگی بهتر باشد، به ویژه اگر احتقان و علائم دیگر سرماخوردگی آنها را بدتر میکند. در این صورت، انتخاب غذاهای سبکتر و مواد غذایی غنی از ویتامینها و مواد مغذی میتواند به بهبود علائم کمک کند.
آیا پیتزا برای سرماخوردگی خوب است:
پیتزا یکی از غذاهای محبوب تمام دنیاست و طرفداران بسیاری دارد.
پیتزا به عنوان یک غذای معاصر ایتالیایی شناخته میشود و در قرن هجدهم میلادی در ایتالیا شکل گرفت. سپس به دیگر نقاط جهان وارد شد و علاقهمندان زیادی پیدا کرد. از آن زمان به طور گستردهای اقلام مختلفی مانند قارچ، فلفل دلمهای و غیره به پیتزا اضافه شد.
بیشتر افراد معتقدند که پیتزا به عنوان یک غذا با بالاترین میزان چربی و کالری مضر است. این نگرش ممکن است به دلیل موادی مانند سس پیتزا، کالری بالای پنیر و ترکیبات چربی دیگر در پیتزا باشد. اما باید توجه داشت که پیتزا میتواند به عنوان یک غذای خوشمزه و معتدل در مصرف کنترل شده مفید باشد. انتخاب نوع پیتزا و مقدار مصرف آن اهمیت دارد.
اگر میخواهید پیتزا را به عنوان یک بخش از رژیم غذاییتان مصرف کنید، بهتر است به نسخههای نسبتاً سبکتری از پیتزا، مانند پیتزا با سس گوجهفرنگی ترجیح دهید و از میزان مصرف پنیر و تنقلات چربی بیشازحد پرهیز کنید.
خواص پیتزا در طب سنتی:
در طب سنتی، اغذیهها بر اساس ویژگیهایی مانند “طبع” و “تر” دستهبندی میشوند. بر اساس توصیههای این سیستم طبی، پیتزا به عنوان یک غذا دارای طبع سرد و تر محسوب میشود. این به این معناست که طعامپزی مرتبط با پیتزا ممکن است بر اساس اصول طب سنتی سردی و تری انجام شود.
در مورد مقادیر کالری مشخص شده برای انواع مختلف پیتزا، این ارقام معمولاً برای یک برش معمولی از هر نوع پیتزا هستند. از آنجا که مقادیر دقیق میتوانند بر اساس اندازه و مواد تشکیلدهنده تغییر کنند، برای محاسبه کالریها و مقادیر تغذیهای دقیقتر، به نوع و اندازه سرویس مصرفی خود توجه کنید.
از آنجا که پیتزا دارای مواد مختلفی است، از جمله گوشت، سس گوجهفرنگی، پنیر، و سبزیجات، میتواند به عنوان یک منبع چندگانه مواد مغذی باشد. پنیر معمولاً حاوی پروتئین، کلسیم، و چربی است. گوجهفرنگی هم حاوی آنتیاکسیدانهاست که ممکن است مزایای سلامتی داشته باشد. همچنین، سبزیجات موجود در پیتزا منابعی از ویتامینها و مواد مغذی مختلف هستند.
درست است که پیتزا میتواند به صورت سالم و مغذی تهیه شود. اگر از مواد تازه و مفیدی مانند گوجهفرنگی، زیتون، پنیر و سبزیجات استفاده شود، میتواند یک وعده غذایی کامل و متنوع را ارائه دهد. در اینجا تعدادی از مزایای ممکن پیتزای سالم آورده شده است:
- فیبر: اگر پیتزا با خمیری کامل (شامل سبوس گندم) تهیه شود، ممکن است دارای مقدار قابل توجهی فیبر باشد که به سلامتی گوارشی کمک میکند.
- سلامت روانی: خوردن غذاهای مورد علاقه مانند پیتزا به طور معقول و به عنوان بخشی از رژیم غذایی میتواند برای سلامت روانی مفید باشد. آنچه که اهمیت دارد، تعادل در مصرف این غذاهاست.
- کلسیم: پنیر موجود در پیتزا حاوی کلسیم است، که میتواند به محکم شدن استخوانها و حفظ سلامتی آنها کمک کند.
- مصرف سبزیجات: پیتزا میتواند یک مکمل خوب برای مصرف سبزیجات باشد. با اضافه کردن سبزیجات مختلف به پیتزا، میتوانید مقدار بیشتری از مواد مغذی مهم مانند ویتامینها و فیبر را مصرف کنید.
به هر حال، همواره مهم است که مقدار مصرف پیتزا و نوع موادی که به آن اضافه میشود، با اصول تغذیهای متعادل و سلامتی فرد هماهنگ باشد. همچنین، در نظر داشته باشید که مصرف پیتزای سالم به معنای محدودیت مصرف پیتزاهای با کالری و چربی بالا نیست.